Exotisk bärsjal

Erfarenheter  —  

shutterstock_73358830

Jag har inte barn ännu men jag vet redan nu att jag ABSOLUT ska bära mina framtida bebisar i bärsjalar när de kommer till världen.

Medan jag promenerade i parken igår såg jag en otroligt vacker bärsjal. Bebisen och mamman var också jättesöta. Men sjalen! Det som jag tyckte mest om var de färgglada ränderna, inskjutna med romber och andra figurer. Sjalen var säkert inte gjord i Skandinavien. Det verkade som om den var från något exotiskt land. Jag blev ganska nyfiken och kollade lite på nätet för att ta reda på var man kan hitta eller köpa sådana sjalar. Man brukar ju sälja dem samman med mammakläder online. Eftersom textilen och designen påminde mycket om poncho, antog jag att bärsjalen tillhörde någon sydamerikansk eller kanske afrikansk kultur.

Det visade sig att barn bärs i sjalar både i Sydamerika och Afrika. Kvinnor bär sina barn på ryggen och dessutom använder de sjalar för att transportera produkter och material till lokala marknader. Den slags bärsjalar som används i Sydamerika kallas för aguayo. De utgör alltså rektangulära tygstycken som används i traditionella samhällen i Anderna, nämligen i Ecuador, Peru, Bolivia, Colombia, Chile och Argentina.

Jag har tittat på aguayo bilderna på nätet och kan säga med säkerhet att det jag såg var en aguayo. Så är mysteriet avslöjat! Nu är det bara att vänta till jag får barn och köpa en snygg och exotisk bärsjal. Undertiden kan jag naturligtvis köpa en vanlig sjal i liknande färger åt mig själv. Det passar ju bra för sommarsemestern!

Leave a Comment:

Your email address will not be published