Kreativ jobbsökning

Erfarenheter  —  

Jag har varit ledig och jag kommer ihåg hur svårt det var för mig att komma igenom denna period av mitt liv. Helt säkert är jag inte ensam med denna uppfattning . Med mindre man är en önskad kandidat är jobbsökningen inte precis den typ av aktivitet man njuter av att göra väldigt ofta. Det är bara så jobbigt med hela processen. All skicka jobbansökningar, ringa till företag och helt enkelt försöka att få  arbetsgivarens uppmärksamhet på ett eller annat sätt.

Principet “att inte döma en bok efter omslaget” gäller inte så mycket här – tvärtom, du borde se bra ut och skilja sig åt från de andra för att få jobbet. Och att se bra ut betyder inte bara att ta på en ny skjorta eller kjol. Viktigast av allt är att ha en imponerande CV och ansökning.

Vi känner alla till de traditionella formaten för CV och ansökning. Det finns etablerade regler som gäller i rekryteringsbranchen och därför vågar inte många att prova fram något nytt och annorlunda. Men det är just detta som kommer att göra att du blir märkt av arbetsgivaren. Att bygga ett kreativt men ändå informativt CV är ett bra sätt att tydligt presentera din personlighet och kompetenser. Och för att få uppmärksamhet, förstås. Här kommer några tips för inspiration.

Att sy är en av Melissas största passioner och hon ville förmedla detta  i hennes CV. Melissa tryckte informationen på papper, överförde den till vitt tyg och sydde den på en mängd olika tryckta tyger. Resultatet blev en taktil ansökning som säger något om henne utan att behöver läsas. Så fick Melissa jobb direkt efter examen.

Ett annat exempel är Erik Gandhis Google CV. Efter hans CV blev inkluderat i flera webbplatser fick Eric en intervju med Google men senare medgav han att han aldrig fick jobbet. Ändå fick han en position i ett annat företag som uppskattade hans insats att synas på Google.

Benjamin har skapat en serie av handgjorda papperspåsar fyllda med lokalt rostat kaffe och silkscreentryckt dem själv. På kaffepåsarna har han skrivit sina färdigheter, kvalifikationer. De representera Benjamins konstnärliga filosofi och fungerar som hans visitkort.

Inget bättre sätt att få allas uppmärksamhet än att presentera dig själv i en form som är känd för alla. Det är precis vad Sabrina Saccocio gjorde genom att inkorporera sin personliga information i en Facebook-profil format. Förutom hennes livsfakta visar detta att hon är mycket kunnig med sociala medier samt kreativ och lyhörd för detaljer.

Andra förslag är bland annat ett CV på en T-skjorta eller i form av ett brädspel. Jättekreativt i alla fall!

Leave a Comment:

Your email address will not be published